Niemcy 1:32
Niemcy 1:32
Darula poprosił mnie o wykonanie malowania kilkunastu figurek niemieckich żołnierzy w skali 1:32, firmy Italeri. Dzisiaj mam zamiar do nich usiąść i powoli je skrobać z nadlewek, szlifować przesunięcia form itp. Tworzywo jest dość miękkie w dotyku, dlatego nie wiem, jak wyjdzie ze szlifowaniem.
Co jakiś czas postaram się wrzucać zdjęcia z postępu prac.
Konstruktywna krytyka mile widziana, bo część wojaków ma kamuflaże, których nigdy wcześniej nie robiłem, m.in. eichenlaub
Co jakiś czas postaram się wrzucać zdjęcia z postępu prac.
Konstruktywna krytyka mile widziana, bo część wojaków ma kamuflaże, których nigdy wcześniej nie robiłem, m.in. eichenlaub
Polka na erkaem i granaty... Orkiestra tusz!
na razie figuranci w liczbie czterech ogoleni z nadlewek i podstrugani skalpelem oraz umyci w gorącej wodzie z płynem do naczyń. Trzecie zdjęcie przedstawia kamuflaż, jaki chcę zrobić.
- Załączniki
-
- IMG_3104.JPG (96.55 KiB) Przejrzano 23253 razy
-
- IMG_3107.JPG (44.45 KiB) Przejrzano 23253 razy
-
- IMG_3108.JPG (38.79 KiB) Przejrzano 23253 razy
Pzremku, figurki są zrobione z plastiku, którego prawie nie daje się szlifować, tylko rzeźbić skalpelem, więc raczej się nie podejmę tego zadania.
Szukam kolorowego zdjęcia tej kurtki, które wojacy mają na sobie. Nigdy nie malowałem takiego kamo, a w necie nie mogę się doszukać...
Szukam kolorowego zdjęcia tej kurtki, które wojacy mają na sobie. Nigdy nie malowałem takiego kamo, a w necie nie mogę się doszukać...
A którego się nie możesz doszukać? Są co najmniej dwa - grochy / dot 44 i dąb. Wystarczy wejść na allegro i masz wszystko - 10 s szukania.... A jak Ci ciut bardziej zależy to wpisz kamuflaż ss w google i tyle - znalezione jak podaje wujek g w 0,23 slipton pisze:Szukam kolorowego zdjęcia tej kurtki, które wojacy mają na sobie. Nigdy nie malowałem takiego kamo, a w necie nie mogę się doszukać...
Od razu załatwię też Twoje ewentualne pytanie o Dot 44 - na tej stronie są orginalne, zachowane parki maskujące etc. Najprościej jest porównać http://www.germanmilitaria.com/WaffenSS/01Uniforms.html a tu masz opisy jakie i do czego użyć kolory jak wolisz: http://hat.com/ColorsWWIIb.html
Lipton wiem, ze chcesz być perfekcyjny, ale... tym ma sie bawić mój syn Myslisz, ze bedzie mierzył wielkośc plamek
Człowiek zniesie wszystko prócz jajka.
.............................................................
www.rawelin.org
www.facebook.com/dariusz.krzysztalowski/
.............................................................
www.rawelin.org
www.facebook.com/dariusz.krzysztalowski/